English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Vandring på Azorerna

En vandringssemester är snarare en mer vanlig företeelse i de europeiska länderna än i USA. I Europa hittar man vandringskartor och guideböcker som säljs så ofta som vandringsledsinformation säljs i USA. Om du är intresserad av att vandra på Azorerna, kan du hitta många bra guider som hjälper dig att hitta de bästa ställena att gå och stanna på.

En sak att tänka på när man vandrar på Azorerna är att varje ö är olika. Terrängen på de olika öarna kan också vara mycket olika. Om du inte är så van vid denna typ av träning, är det viktigt att förbereda sig väl i förväg genom att välja bra skor och kläder. Slutligen, var noga med att vara uppmärksam på uttorkningssymptom. Drick mycket vatten. Var och en av öarna har många rundvandringar, men några av de mer populära lockar dussintals människor varje år. På grund av den vulkaniska omgivningen och byggkonjunkturen på öarna, är det klokt att leta efter den mest aktuella guideboken, så att du inte blir besviken om vägarna i en gammal guidebok inte längre kan nås. En annan sak att notera är att Himalayansk ingefära sprids snabbt och kan ha vuxit igen del av de äldre stigarna, vilket gör dem svåra att urskilja.

gå vandringsstig

Vandringsresor på Azorerna kan vara antingen guidade eller oberoende och kan vara antingen runda så att du kan komma tillbaka till en viss startpunkt, vilket är praktiskt om du kör till startplatsen, eller linjära. Vanligtvis kan du ordna en taxi för att släppa av dig i början av vandringen och plocka upp dig på en förutbestämd plats längre ner på stigen senare under dagen.

Rundvandringar är kanske det bästa sättet att se Azorerna, även för de som bara är i någorlunda kondition. Oavsett om du är mest intresserad av att promenera igenom historien, såsom i Angra do Heroísmo, en stad på UNESCO: s världsarvslista, eller fotografera de natursköna vyerna över berg och hav, eller se unika och vackra växter och fåglar, så ger dig vandringsturer på Azorerna en ovanlig semester.

FLORES

Ett exempel på en oberoende rundvandring på ön Flores guidar dig runt hela västkusten under två dagar. På vägen passerar du spektakulära vattenfall, övergivna byar och lyxiga subtropiska skogar.

Santa Maria

Santa Maria är mindre besökt än några av de andra öarna, så att vandra på Azorerna är ett bra sätt att se sevärdheterna i denna vackra skärgård. Du kan besöka den lilla kyrkan Nossa Senhora de Lurdes. En annan promenad är från toppen av Pico Alto, öns högsta punkt ner till byn Sao Pedro.

São Miguel

I Sao Miguel kan rundvandringarna omfatta besök i de termiska dammarna, en teplantage och ett varmt vattenfall eller kratern till Den Brinnande Sjön. De två kratrarna Sete Cidades med en grön och en blå sjö utgör en relativt enkel promenad. Om du kan tajma din promenad för att delta i en av de många festivalerna, finner du ännu mer av intresse.

© Azoresweb 2006