English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Terceira

Terceira ön ligger i den centrala gruppen av Azorerna. Öns längd är 29 km och bredden är 18 km. Terceira har en befolkning på 56.000 personer. Den högsta punkten är Serra de Santa Barbara (1022 m). Utsikten från denna punkt är hisnande. Öns längd är 29 km och bredden är 18 km. Det naturliga landskapet är mycket vackert med skön natur och stora variationer.

Det historiska centrumet Angra do Heroísmo, klassificeras som ett världsarv på UNESCOs världsarvslista. Det är den äldsta staden i Azorerna och härstammar från 1534. Staden drabbades 1980 av en stor jordbävning, men många vackra byggnader är fortfarande bevarade, till exempel en mycket stor katedral och en tjurfäktningsarena. Den näst viktigaste staden på Terceira är Praia da Vitoria. Den ligger nära den amerikanska flygbasen i Lajes, som är den civila flygplatsen i Terceira. Härifrån kan du flyga till alla öar.

terceira   terceira

Förutom monument och byggnader erbjuder Terceira goda förutsättningar för vattensporter och vandringar. Ett besök på Caldeira de Cuilherme Moniz är ett måste. Denna stora vulkankrater är den största på Azorerna. Även för grottforskare har Terceira en del intressanta grottor varav grottorna i Algar do Carvão är de bäst kända. Från maj till september kan man njuta av festligheterna på den här ön.

terceira terceira

Terceiras höjdpunkter

Byar och kultur

  • Angro do Heroísmo: en av de vackraste städerna i Azorerna. Sé de Sao Salvador, Igreja de Sao Goncalo, Convento da Esperanca, Palacio Bettencourt, Palacio dos Capitaes Generais, museer, Castelo de Sao Joao Baptista do Monte Brasil, Marina, Castelo de Sao Sebastiao.
  • Praia da Vitoria. Pacos do Concelho, Igreja Matriz de Santa Cruz, Igreja do Senhor Santo Cristo DAS Misericordias och Marina.
  • Biscoitos: trevlig by på norra sidan av ön. Den heliga värdens kapell, Igreja Paroquial de Sagrado Coracao de Jesus, vinfälten och vinmuséet.
angra heroismo terceira

Naturen

  • Caldeira gör Guilherme Moniz: Den största caldeiran på Azorerna
  • Praia da Vitória
  • Estrada da Doze Ribeiras (tolv floders väg) - Detta område har utsetts till naturreservat på grund av dess botaniska, vetenskapliga och natursköna värde.
  • Lagoa do Negro: liten sjö
  • Topparna Bagacina och Cabrito
  • Algar do Carvão - djupa grottor med en sjö inuti.

© Azoresweb 2006