English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

São Miguel

São Miguel (Saint Michael) är en lummig kuperad ö och den kallas "Ilha Verde" (Gröna Ön). Det är den största (759 km2, 293 kvadrat miles) och folkrikaste ön på Azorerna. Den har cirka 145.000 invånare, varav ungefär 40.000 lever i den största staden Ponta Delgada. Sao Miguel är en bra utgångspunkt för öluffning, eftersom den har färje- och flygförbindelser till de flesta andra öarna i skärgården.

São Miguel är 90 km från öst till väst, och mellan 8 och 15 km bred. Den är till stor del täckt med åkrar och ängar på låglandet och Laurisilvaskogar i bergen. Gejsrar och heta källor (Caldeiras) finns utspridda över ön. São Miguel har tre stratovulkaner och caldeiras: Sete Cidades, Fogo och Furnas. Dessa vackra vulkanmassiv är sammanlänkade mellan inriktningarna av den konliknande massa som består av toppar.

sao miguel   Sao Roque church

Ponta Delgada, huvudstaden i Azorerna med mer än 50 000 invånare, är det ekonomiska och kulturella centrumet. Den har en stor marina, Azorernas universitet och erbjuder arkitektoniska höjdpunkter. Självklart finns här också hotell, barer och restauranger, men inte lika många som man skulle kunna förvänta sig. Även den regionala regeringen sitter i Ponta Delgada.

São Miguels skiftande natur har mycket att erbjuda. Kusten är omväxlande med (svarta) sandstränder och brant stigande klippor. Små byar ligger utspridda över hela ön. Naturen är vacker och uppmuntrar till turer och promenader. Sommartid är landskapet fullt av blommor.

sete citades

ss

São Miguels höjdpunkter

Byar och kultur

 • Ponta Delgada: Avenida Infante Dom Henrique, Portas da Cidade, Largo de Goncalo Velho Cabral, Igreja de Sao Jose, marinan, Igreja Matriz de Sao Sebastiao
 • Ribeira Grande: kyrkan Igreja Matriz de Nossa Senhora da Estrela, stadshuset, biblioteket och de publika swimmingpoolerna
 • Nordeste (nordost): stadshuset, turistbyrån, botaniska trädgården, Ponta do Arnel
 • Lagoa: kyrkorna Igreja Matriz, Igreja de Nossa Senhora do Rosario och Ermida de Nossa Senhora do Cabo, stadshuset, Musea Lagoa och stadens keramik.
 • Vila Franca do Campo: första huvudstaden på Sao Miguel. Igreja da Misericordia, Igreja de Sao Pedro, City Hall, Forte gör Tagarete, Ilhéu de Vila Franca do Campo, Aquapark

 Naturen

 • Sete Cidades: Twin Lakes, mer info nedan
 • Cha da Marcela: en skogspark i distriktet Lagoa
 • Pico da Vara: det högsta berget på ön (1105m)
 • Lagoa do Fogo (Eldsjön): vacker vulkanisk sjö som ofta döljs av moln
 • Lagoa de Santiago: liten sjö i närheten av Sete Cidades
 • Furnas: Furnas sjö, 22 Caldeiras (varma källor) och Terra Nostra Park: vacker botanisk park i São Miguel. Den har en pool med termalvatten
 • Lomda da Fazenda: Park med inhemsk plan

   Sete Cidades ("sju städer")

Sete Cidades är en av de vackraste naturliga miljöerna på Azorerna, som består av två sjöar i mitten av en vulkankrater ungefär tre miles bred. Belägen på västra sidan av São Miguel ön är det den mest populära nationalparken på öarna. Denna vulkan är en av de mest aktiva på Azorerna under de senaste 5000 åren. Från Visto gör Rei har du en vacker utsikt över sjöarna.

Om man ser ut över kanten av kratern till sjöarna cirka 500 m (1.500 ft) nedanför, ser man en blå sjö (som speglar himlen) som kallas Lagoa Azul medan den andra ser grön ut (och återspeglar marken) och heter Lagoa Verde. Enligt en legend från Sete Citades skapades de olikfärgade sjöarna av en prinsessa och hennes älskare, en ung herde. Kungen godkände inte sin dotters romans och de var tvungna att skiljas från varandra. Tårarna de fällde under sitt avsked blev två sjöar, med vattnet i samma färg som deras ögon.

© Azoresweb 2006