English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

São Miguel

São Miguel (Heilige Michael) is een kleurijk heuvelachtig eiland en wordt ook wel het "Groene Eiland" genoemd. Het is het grootste (759 km2) en meest dichtbevolkte eiland van de Azoren. Het eiland heeft rond de 145.000 inwoners, waarvan er ca. 40.000 de grootste stad Ponta Delgada wonen. São Miguel is een uitstekend startpunt voor een bezoek aan de Azoren, omdat het zowel ferry- als vliegtuigverbindingen heeft met alle andere eilanden. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om 1 a 2 weken op São Miguel te verblijven. U kunt hier prima uw vakantie doorbrengen.

São Miguel heeft een lengte van ca. 90 km en is ca. tussen de 8 km en 15 km breed. Het is grotendeels bedekt met weidegebieden in de laaglanden, en laurisilva bossen in de heuvels. De geisers en de hete bronnen (caldeiras) zijn verspreid over het gehele eiland. São Miguel heeft 3 stratovulkanen en caldeiras: Sete Cidades, Fogo en Furnas.

sao miguel   Sao Roque church

São Miguel heeft als vakantiebestemming veel te bieden. Het diverse landschap bestaat uit mooie meren, zandige stranden, glooiende heuvels, hoge bergen, groene vlaktes en een blauwe oceaan.  De dorpjes zijn verspreid over het gehele eiland. De hoofdstad Ponta Delgada biedt een mix van moderne gebouwen en historische gebouwen, monumenten, parken, een marina, restaurants, winkelstraatjes, bars, clubs en een boulevard. In de lente en zomer is het eiland bedekt met bloemen. São Miguel is een andere wereld waar u beslist nog een keer wilt terugkomen.

sete citades

ss

São Miguel Hoogtepunten

Cultuur

  • Convento de Esperança, waar het prachtige standbeeld van Senhor Santo Cristo dos Milagres (Christus van de Wonderen) te bezichtigen is, de patroonheilige van het grootste godsdienstige festival op de Azoren.
  • Paleis Sant'Ana: een de 19de eeuws gebouw die door mooie tuinen wordt omringd. Is tegenwoordig de woonplaats van de voorzitter van de regionale overheid van de Azoren (niet dagelijks open).
  • Museum Carlos Machado: in Ponta Delgada met permanente tentoonstellingen. Ermida da Senhora da Paz (Onze Dame van de Kapel van de Vrede): een authentiek Maria heiligdom

 Natuur

  • De meren van Sete Cidades : de grootste krater van de uitgedoofde vulkaan in de Azoren met een 12 km diameter met een groen en een blauw meer (zie ook kader).
  • Lagoa do Fogo (het Meer van het Vuur): Prachtig meer, waar ook gewandeld kan worden. Let op, bij bewolkt weer niet altijd goed te bezichtigen.
  • Het meer van Furnas: het gebied van de Caldeiras (Hete Bronnen) bij het meer dient als natuurlijke keuken. Het koken van potten met voedsel in de aarde is een traditie die een fantastische maaltijd van gemengde vlees en groenten verstrekt. In de stad Furnas is het Caldeiras meer spectaculair. Uit de vele openingen in de aarde ontspruiten geisers van kokend heet water. In Furnas is een natuurlijk thermaal bad.
  • Terra Nostra Park: gevestigd achter het hotel met dezelfde naam ligt één van de mooiste parken in São Miguel. Dit 18de eeuwse botanische park bestaat uit kleine meertjes, struiken en exotische bloemen en eeuwen oude bomen. Er is tevens een natuurlijk thermaal bad waarin u heerlijk kunt ontspannen (wel entree!).
  • Nordeste (Noordoosten): één van de aantrekkelijkste gemeenten in São Miguel. De uitzichtpunten (miradouros), Ponta da Madrugada, Ponta do Sossego, Salto da Farinha, en de Ponta do Estorninho, lonen de moeite om verbazingwekkende landschap te bewonderen.
  • Pico da Vara: het hoogste punt op het eiland, met een hoogte van 1105m.
  • Ilheu (Eilandje) Vila Franca do Campo: een eilandje ongeveer 1 km vanaf de kustlijn, die als Natuurlijk Erfgoed wordt beschermd.
  • Er zijn verscheidene stranden op het eiland waar u kunt zwemmen: Melicias (Ponta Delgada), Agua D'Alto (Agua de Pau), Vinha d'Areia (Vila Franca do Campo), Moinhos (Porto Formoso), Mosteiros en Ribeira Quente.

  De legende van Sete Cidades

In het Oude Koninkrijk van de Zeven Steden was er een koning die een zeer mooie dochter had. Deze kleine prinses hield veel van wandelingen door het landschap, over de heuvels, de valleien en de dorpjes. Op een mooie dag ontmoette zij een jonge herder en ze sprak uren met hem. Op een dag, mondden die lange besprekingen uit in een  romance.  Sinds die dag ontmoetten zij elkaar iedere dag en beloofden ze elkaar de eeuwige liefde. 

Maar, de vader van de prinses, had reeds besloten dat de prinses een prins zou huwen, een erfgenaam van een ander koninkrijk. Daarom moest de prinses haar romance met de herder van de koning opgeven.  Wel kreeg de prinses toestemming om de herder nog een keer te zien, als afscheid. Toen zij voor de laatste keer samenkwamen, huilden ze allebei zoveel dat, bij hun voeten, twee lagunes werden gevormd: een blauwe, afkomstig van de blauwe ogen van de mooie prinses ; en een groen afkomstig uit de groene ogen van de jonge herder. De twee geliefden werden voor altijd  van elkaar gescheiden, maar de twee lagunes die waren gevormd bleven samen voor de eeuwigheid.

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006