English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Restauranger på Azorerna

Som man kan förvänta sig när man reser bland öar där vin är en viktig exportkälla, så spelar både fisk, skaldjur och vin en roll i de rätter som är unika för Azorerna. Det portugisiska inflytandet är också starkt, med kryddor och konsistenser som kommer vara bekanta för de som har bott eller rest längs Medelhavet.

Medan du provar olika matställen på Azorerna, kan du se till att börja med de lokala sorterna av fisk och skaldjur. Dessa tenderar att vara nyligen fångade och kokta i enkla presentationer. Var och en av öarna har sitt eget unika sätt att förbereda även traditionella rätter. Prova Cavaco, en utsökt kryddad och mör hummerart. Havstulpanen craca är en annan lokal delikatessfavorit. Färsk fisk kan tillagas från grillen eller färsk, och ofta används den som en bas i soppor och grytor.

restaurant   restaurant

Kötträtter som lagas på det unika sättet från Azorerna består av oxfilé som odlas på Terceira, och den traditionella kötträtten från Azorerna som kallas Cozido das Furnas. Kokkärlen är järngrytor, värmekällan är underjordiska vulkaniska värmeventiler runt mineralkällor på ön São Miguel. En annan traditionell favoritmaträtt från Azorerna är jams och korv. Denna maträtt lagas något annorlunda beroende på vilken ö du besöker.

Gudomlig heliga ande-soppa är en speciell maträtt som vanligtvis förknippas med en av huvudöns religiösa högtider, men serveras också på några av de lokala restaurangerna.

Varför inte prova ett av de lokala vinerna tillsammans med din måltid? Verdelho är det mest kända, men de vita och röda Terceira, Santa Maria, Graciosa, och Pico förtjänar också ett erkännande.

De som gillar portugisisk mat uppskattar smaken och konsistensen hos en ost från öarna känd som queijo da Ilha. São Jorge producerar denna favorit, men det finns även andra lokala ostar värda att smaka. Prova lokala ostar när du äter på en av restaurangerna på någon av öarna. Du kommer inte att bli besviken.

Desserter på Azorernas restauranger kan vara så enkla som en bit färsk lokalt odlad ananas. Det finns också ett vispat bakverk populärt bland lokalbefolkningen och besökare som kallas massa sovada. Kockarna på ön Graciosa producerar en specialitet med flagliknande konsistens som kallas queijada.

Canto da Doca restaurangen som finns på ön Faial har en unikt sätt att laga din måltid. Varje gäst får en stor flat sten som upphettas till 400 grader och är beströdd med stensalt (vad annars?) Och används för att grilla fisk- eller kötträtter som du beställer.

Två restauranger i Terceira förtjänar ett särskilt omnämnande. Beira Mar de São Mateus som finns i Terceira har många skaldjursspecialiteter.

Menyn på Casa da Galinha Parmagiana, också den i Terceira, innefattar sådana rätter som blodkorv, helige ande-soppa, kanin kokt i vinsås och gulasch i rött vin.

Oavsett vilka restauranger eller cateringföretag du väljer, verkar det som ägarna och personalen verkligen anstränger sig för att göra din måltid till en minnesvärd upplevelse. Folkets vänlighet och artighet är anmärkningsvärd. Specialiteter från alla öns restauranger har en sak gemensamt - färska och läckra råvaror som är fantasifullt tillagade.

Restaurangguide

 

 

 

 

 


© Azoresweb 2006