English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Resa Azorerna

Att flyga till Azorerna

Om du inte har egen båt måste du flyga till Azorerna. Flyg till Azorerna från de flesta länder innebär byte på en flygplats i Lissabon på fastlandet i Portugal. Det tar ca 2 timmar att flyga från Lissabon till Azorerna. Från Lissabon finns flera dagliga direktflyg till öarna São Miguel (Ponta Delgada), Terceira (Lajes) och Faial (Horta) och några flygningar per vecka till Pico ön. Se även hemsida TAP Portugal för mer information. Homepage TAP Portugal PT

 

Men det finns direktflyg tillgängliga från:

USA (Boston, Oakland och Providence)
Kanada (Toronto)
Tyskland (Frankfurt och München)
England (London)
Nederländerna (Amsterdam)
Madeira (Funchal)
Sverige (Stockholm)

plane

Boke dina biljetter till till Ponta Delgada i Portugal med:

Flygresor.se

Logotyp 120x60 

Seat 24 

Flyg från Europa

Förutom en indirekt flygning via Lissabon, kan du flyga direkt till ön Sao Miguel från följande städer:
Frankfurt och München, Tyskland
London, England
Amsterdam, Nederländerna

--> Stockholm Arlanda, Sverige (säsong) – med SATA eller Primera Air

De flesta flyg från andra europeiska destinationer ansluter genom Lissabon.

Flyg från USA

På sommaren finns direktflyg från Boston, Providence och Toronto. Vi rekommenderar att du gör dina bokningar tidigt (om möjligt 6 månader i förväg). Flyg från USA till Sao Miguel avgår från Boston på tisdagar och fredagar året runt. På sommaren finns det ytterligare en avgång på onsdag och ytterligare återresa på torsdagen. Även under sommaren finns det ytterligare en flygning från Oakland, CA med avgång och återresa på måndag. Ett ytterligare flyg från Providence med avgång och återresa på lördagen och ytterligare flyg till Terceira med avgång på söndag och återresa på tisdagen.

Flyg från Kanada

Det enda kommersiella sättet att transportera sig till Azorerna från Kanada är med flyg. Det finns två flygbolag som betjänar öarna. Skyservice och SATA Express. Du kan också flyga Air Canada till Lissabon och ansluta därifrån till Azorerna.

Resor mellan öarna

Det finns flera möjligheter att resa mellan öarna. Du kan använda ö-flyget och färjor inrikes. Färjorna är billigare, men de går mer sällan. Väl på öarna kan du använda taxi transfer, bussar eller hyra en bil. Du kan också bestämma dig att gå eller att cykla. I detta avsnitt av hemsidan hittar du information om de olika alternativen.

top

Flygningar

Flyg mellan öarna sköts av SATA-Air Azorerna. En flygning från Sao Miguel till Terceira tar bara 40 minuter. För detaljerad information om tidtabeller och priser se flygbolagens hemsidor:

http://www.flytap.com/

http://www.sata.pt/

http://www.azores-express.com

ferry boat

top

Färja

Ett utmärkt och billigt alternativ när man ska resa mellan öarna är att ta färjorna istället för att flyga. Det finns en regelbunden färjeförbindelse mellan São Miguel och de flesta andra öar samt mellan öarna Faial, Pico och São Jorge, och mellan Terceira och Graciosa. Anslutningar till Flores och Corvo i västra gruppen är sällsynta.

På huvudlinjerna mellan ögrupperna finns det inte alltid några alternativ. Fartygen går mer sällan och tar längre tid än flygplan. Under 2006 tog färjerederiet Transmacor över alla färjetransporter. Den tidigare operatören Acorline är inte i drift längre.

TRANSMACOR
Rua new facts, 29
9900-023 Horta
Tel: 00351 292 200380
Tel Horta: 00351 292 200381
Tel Madalena: 00351 292 623340
Tel Sao Roque DO pico: 00351 292 642954
Tel Velas: 00351 295 432225
Tel Calheta: 00351 295 416490
Fax: 00351 292 200385
email: transmacor@mail.telepac.pt
InterNet: www.transmacor.pt

car

top

Hyr en bil

Hyrda bilar är inte så billiga (ca 35 € per dag för en i b-kategorin), men det är ett bekvämt sätt att röra sig runt öarna. Vägarna är ganska bra och det finns inte mycket trafik. Endast huvudvägarna på Sao Miguel och Terceira har alltid (viss) trafik. Det finns två sätt att hyra en bil: per kilometer (mil) eller per dag / vecka. Var uppmärksam på försäkring mot alla risker (CDW eller super-CDW) och registrera skador innan du hyr bilen.

taxi

top

Taxi

En taxi är ett relativt billigt alternativ om du tillbringar några dagar på ett ställe eller bara reser kortare sträckor. Många taxichaufförer talar engelska och några av dem är utmärkta reseguider! Det finns taxibilar på nästan alla öar. Du kan alltid hitta taxibilar i de större byarna. Det bästa sättet att hålla dig borta från överraskningar är att sätta ett fast pris före avresan. På kortare turer finns fasta priser, men för längre sträckor eller dagliga resor kan du förhandla om priset. Taxi på natten är något dyrare.

bus

top

Bussar

Alla öar med undantag av Corvo har ett bussnät. Tidtabellerna på de flesta öarna är dock inte avsedda för turister: de flesta bussar kör inte ofta (endast två eller tre gånger per dag) och på helgerna kanske de inte ens kör alls.

Bara på öarna Sao Miguel, Terceira och Pico är det intressant att åka buss. Sao Miguel har bra reguljär busstrafik med extremt låga priser. Det finns tidtabeller hos de lokala turistbyråerna. För att stanna en buss ska du ge ett tydligt tecken till busschauffören. Du kan köpa din biljett från busschauffören.

walking

top

Promenad

Azorerna är ett sant eldorado för vandrare och kan lätt utforskas till fots. På alla öar finns det underbara (utmärkta) promenadstigar, där du känner dig som en del av landskapet. Innan du promenerar till mer avlägsna områden bör du informera dig om stigarnas tillstånd. Mer information i vår vandringssektion.

bike

top

Med cykeln

Även om Azorerna är inte riktigt lämpar sig för att cykla, kan du uppleva vackra turer. Azorerna är ganska kuperat, så det är att föredra att använda en Mountain Bike eller en All Terrain Bike. Det finns inga markerade vägar och nästan inga cykelaffärer, du måste köra på bilvägar och smågator. Så om du gillar äventyr, testa!

© Azoresweb 2006