English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Pico

Pico, är uppkallad efter sitt imponerande berg Ponta de Pico (Pico Alto), vilket är det högsta berget i Portugal och även den högsta höjden i den mittatlantiska åsen. Pico med sina 300.000 år är den "yngsta" ön på Azorerna. Ön ligger 17 km söder om São Jorge och bara 6 km väster om Faial. Om du vill kan du bo på ön Faial och ändå ha enkel tillgång till Pico. Färjan från Horta till Madalena tar bara ca ½ timme. Det finns avgångar hela dagen.

Pico är 42 km lång, har en maximal bredd på 15 km (yta på 447 km ²), vilket gör den till den näst största ön på Azorerna. De viktigaste bosättningarna är huvudstaden Madalena, São Roque do Pico och Lajes do Pico, och den totala befolkningen är runt 15.000 personer.

pico pico

Dess vulkan ligger i sydvästra delen av ön, som är en basaltmantlad vulkankägla som är 2.350 m hög med branta sidor. Det sista utbrottet var år 1963 (tidigare stora utbrott var runt 1562 och 1718). De vägar som lavaflödena tog är fortfarande synliga, de från tidigare utbrott var särskilt betydande, och sträcker sig över 10 km.

Ön stödde en betydande valfångstbransch fram till 1980. Placeringen av ön på den mittatlantiska åsen innebär att det är mycket nära till djupa vatten. Idag har valjakten ersatts av studier, observation och valskådningsresor.

Andra aktiva branscher är turism, skeppsbyggnad och vinproduktion (landskapet för Picos vingårdskultur har varit ett av UNESCOs världsarv sedan 2004). De har ett noterbart vin, Picovin (Vinho do Pico).

De konstiga bergsformationerna, den svarta lavan (Pico kallas också Ilha Negro, vilket betyder Svarta Ön), vingårdarna som är mycket annorlunda, ängarna och skogarna, de gamla naturliga stenhusen samt valar och delfiner gör Pico en speciell ö som du säkert vill besöka.

Picos Höjdpunkter

Byar och kultur

 • Lajes do Pico: valjaktsmuseet, Museu dos Baleeiros, Igreja Matriz da Santissima Trindade, de Nossa Senhora da Conceicao, Forte de Santa Catarina
 •  Madalena: Igreja Matriz de Santa Maria Madalena, Marina, rådhuset, Museu do Vinho
 • São Roque do Pico: Museu da Industria Baleeira, Convento de Sao Pedro de Alcantara, Igreja de Sao Pedro de Alcantara, greja Matriz de Sao Roque
 • Pico har länge varit båtbyggarcentrumet på Azorerna: fiskebåtar, valfångstbåtar (canoas), doris, barkass och till och med modellbåtar har byggts här. I den lilla staden Santa Amaro på nordkusten fortsätter denna tradition och båtar byggs fortfarande här med traditionella metoder.

pico

Naturen

 • Pico - Den majestätiska berget på Pico, klassificerades år 1972 som naturreservat, och är ett framträdande inslag i öns landskap. Du kan köra fram till cirka 1200 meter över havet och njuta av den storslagna utsikten (du kan lätt se, så långt som till Faial och São Jorge). Härifrån är det cirka 1,000 meter till toppen på Pico. Om du väljer att klättra till toppen, måste du vara mycket erfaren och i god fysisk kondition. Vädret förändras snabbt, och du kan lätt hamna i allvarliga problem.
 • Capitão Caiado, och Paulsjöarna, bland många andra, ligger i en naturlig och förtrollande miljö i centralplatåområdet som sträcker sig till den östra spetsen av ön. De är omgivna av den ursprungliga vegetationen på ön med cedrar, lagerträd och ett träd som kallas vinhatico.
 •  Misterios - Lavabäddar med ursprung i vulkanutbrott som lokalt fått namnet Misterios (mysterier). De är spridda över hela ön. Den Misterio da Prainha, mellan São Roque och Prainha, Misterio das Bandeiras, mellan Santa Luzia och Bandeiras, på den norra kusten och Misterio de São João på sydkusten är den mest spektakulära.
 • Arcos do Cachorro - ett imponerande lavaflöde
 • Lavagrottor i Frei Matias Silveira och Montanheiros
 • Quinta das Rosas: park
 • Matos Souto: park

© Azoresweb 2006