English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Njut av den vackra naturen

Öarna omfattar varje nyans av grönt uppdelade av gränser med blå hortensia. Många blommor är utströdda över sluttningarna som löper ned till havet. Kastanj, bok och andra träd blandas med resterna av Laurisilvaskog som föregick den mänskliga bosättningen på ön. Och det finns vulkaniska inslag i kratrar och koner, lavaflöden, klippor, raviner och grottor, fumaroler och laguner.

terra nostra hydrangea

Vulkantoppar

Vulkantopparna ger utmärkt utsikt över Azorernas natur. Pico är den viktigaste centrala huvudkratern som gav sitt namn till ön. Härifrån eller från de vulkaniska topparna på Terças (Graciosa), Pico da Esperança (São Jorge) eller Cabeço Gordo (Faial) har man en fantastisk utsikt ut över ön och de övriga öarna i gruppen.

På Flores kan man se fina vyer från antingen Morro Alto eller Pico dos Sete Pés. Även på Corvo, ger Morro do Pão de Açúcar en spektakulär utsikt över både ön och havet. På São Miguel, från Pico do Carvão, omgiven av laguner, kan du se öns centrum och havet, medan du från Pico do Ferro, ser ner på den spektakulära Vale das Furnas. Om du är på Santa Maria, kan du gå upp på Pico Alto för ett fullständigt panorama över ön. Allt som allt, finns det många utsiktsplatser där du kan se det fantastiska landskapet och panoramavyer över havet.

Fajas

Under ett besök på Azorerna, kommer fajãs säkerligen att bli en källa till stort intresse och beundran, på grund av den ovanliga skönhet som de bidrar med till landskapet. Fajãs ser ut som plana ytor på havet, med ursprung från kollapsade klippor eller lavaströmmar från vulkaner. Även om de finns på nästan varje ö hittar man det största antalet på ön São Jorge, där det finns 46 fajãs totalt, mestadels belägna nedanför höga klippor.

På öns norra kust finns en sträcka med 30 små fajãs som ligger längst ned i hundratals meter höga raviner. På grund av deras enastående utseende, är de följande utan tvekan den mest anmärkningsvärda: Caldeira de Santo Cristo, med en undervattens grotta och en lagun, Fajã dos Cubres, med ännu en helt kristallklar lagun och Fajã gör Ouvidor, vars kanter ser ut som vackra spetsar vid havet. Det bör nämnas att lagunen Caldeira de Santo Cristo är den enda plats i Azorerna där man kan hitta musslor.
Fajãs är normalt mycket bördiga, även om det krävs stora insatser under flera århundraden för att odla dem. Eftersom många av dem övergivits under den senaste tiden är det nu möjligt att njuta av fascinerande resor tillbaka i tiden för att upptäcka husen, vattenkvarnarna och källorna som använts av befolkningen som bodde där i århundraden.

Parker och trädgårdar

Några av de vackra parkerna och trädgårdarna på Azorerna:
Parque Florestal Das Sete Fontes - São Jorge
Parque Florestal Luís Paulo Camacho - Flores
Parque Florestal Das Fontinhas - Santa Maria
Jardim da Praça República - São Jorge
Parque Florestal da Silveira - São Jorge


© Azoresweb 2006