English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Traditioner och Museer

 Arvet från Azorerna går tillbaka till mitten av 1400-talet, så det är inte förvånande att museerna på Azorerna representerar ett brett spektrum av intressen, ämnen och värdefulla samlingar. Ibland är museernas belägenhet lika mycket av intresse som själva samlingen. Men på Azorerna är de ovanliga museerna matchade av museer med betydande samlingar av historiskt, kulturellt eller naturhistoriskt intresse. Arkitektoniska detaljer från de tidiga nybyggarnas kyrkor och byggnader är fascinerande att se. Eftersom flera av öarna ursprungligen beboddes av portugisiska och flamländska familjer så kan man återfinna skrifter, böcker, hushållsinredning, dekorationer och personliga artiklar från de ursprungliga familjerna i några av samlingarna.

Det sägs att Christopher Columbus stannade vid Azorerna på väg tillbaka från sin första resa till Amerika och tog sig till ett kapell för att be. Han antogs vara en pirat och hade en hel del att förklara innan han släpps och kunde fortsätta på sin resa. Kapellet där han och hans besättning bad är ett av de lokala museerna. Museerna på många av öarna speglar den känsla för kulturarvet som innehas av lokalbefolkningen. Utställningar visar fira flora och fauna, kulturella bedrifter och folkets historiska rötter.

Terceira

På den tredje ön finns flera museer, bland annat Angra do Heroísmo museet beläget i Convento do São Francisco från 1600-talet. Den innehåller allt ifrån vagnar och landåer till möbler. Ett stort antal montrar med vapen, medaljer, mynt, navigeringsinstrument, musikskulpturer, målningar, porslin, keramik och möbler finns i den ursprungliga byggnaden.

På samma grunder finns kyrkan St Francis, även känd som Igreja de Nossa Senhora da Guia. Denna vackra byggnad i nyklassisk stil innehåller anor från den sista halvan av sjuttonhundratalet såsom förgyllda tak i cederträ och altaruppsatser i snidat förgyllt trä. Skulpturer och statyer, samt inglasade kakelpaneler är bara några av de interiöra dekorationerna. Hela kärnan av staden Angra do Heroísmo har utsetts till ett världsarv. Du kan spendera dagar med att se på den kulturella och navigationmässiga bron som användes av de portugisiska upptäcktsresandena under deras resor från Gamla och Nya världen. Fästningen och slottet vid Monte Brasil, Igreja de São Joao Baptista och Castelo de São Sebastião, är alla värda ett besök. Inte mindre än nio kloster och omgivande områden är en del av stadens historia, och alla kan anses vara museer.

På ön Terceira ligger också Azorernas enda vinframställningsmuseum. Det är ett av de nyaste museerna på öarna och illustrerar processen för vinframställning.

stadsvandring i Angra do Heroísmo

heritage heritage

Sao Miguel

Carlos Machadomuseet som ligger i staden Ponta Delgada anses vara ett av de mest anmärkningsvärda museerna på Azorernas. Samlingen inleddes år 1880 med mestadels fynd av zoologiskt, botaniskt och mineralogiskt intresse. Senare har man lagt till utställningar om etnografi och regional konst. År 1930 flyttades museet till Convento de Santo André byggnaden från 1600-talet. Sedan 1930 har kollektionen utökats med kategorier av smycken, folkkonst, kakel, porslin, leksaker och målning. Museu Carlos Machado har en särskilt betydande samling av verk från den portugisiska skolan på 1500-talet.

Pico

Professor Malcolm Clarke, en världsberömd expert på kaskeloter är intendent på Whale Museum där hans livsverk visas. Även om det finns flera museer om valar på öarna, så är inte många av dem välsignade med en expert som Dr Clarke på plats. En av utställningarna har en naturtrogen siluettmodell av en av de största kaskelotter man någonsin fångat på Azorerna. Den är byggd på klipptoppen med utsikt över Azorernas hav och är häpnadsväckande på grund av sin storlek. En annan utställning här handlar om jättebläckfiskar.

Faial

Inte precis ett museum, men en intressant plats att besöka, är ändå sjömännens konstvägg i Horta. Det verkar finns en tradition/vidskepelse att bland sjömännen måla en bild på piren vid Horta innan de ger sig av på en resa. Det finns hundratals sådana verk, en del undertecknade och daterade, med bilder av havsdjur. Namnen på konstnärens skepp brukar också ha en framträdande plats.

Även i Faial finns ett annat av de museer som är indirekt associerat med havet. Över ett lokalt kafé och mötesplats ligger Scrimshawmuseet som innehåller en av världens största samlingar av Scrimshaw. Scrimshaw är en konstform som utövas av besättningar på valfångstfartyg, med hjälp av ben och tänder från valar, valrossar och sälar.

Besök gärna våra Gula Sidor för att få mer information om museer ...

© Azoresweb 2006