English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Graciosa

Graciosa (som betyder barmhärtig) tillhör den centrala ögruppen på Azorerna (ca 30 miles från Terceira). Ön har en yta på 61 km ² i en oval form och kallas "den vita ön". Graciosa har en längd av 10 km och en bredd på 7 km och är nästan platt. Ön har ca 5000 invånare.

mill

Graciosa är också känd för de färgade gamla väderkvarnarna. Den viktigaste staden på den mysiga ön är Santa Cruz, det är en vänlig by att besöka med byggnader från 1700-talet och den har två sjöar och enorma Araucarias (en sorts träd). Avståndet till flygplatsen är ca 3 km utanför stadens centrum. Om du kommer till Graciosa med färjan från Terceira, kommer du till i Praia, (även känd som Sao Mateus). Denna stad var tidigare den viktigaste staden på ön.

Landskapet på Graciosa är en mix av de gröna träden med de vita byarna och isolerade hus. Det har bördiga fält som producerar spannmål, frukt, vin och boskap. Undervattenslivet är spektakulärt. Du kan lätt spendera 3-4 dagar med att upptäcka Graciosa.

Graciosas Höjdpunkter

Byar och kultur

  • Santa Cruz: Öns huvudstad med Igreja Matriz de Santa Cruz, The Igreja Misericordia, Associação de Artesaos da Ilha Graciosa, Ermida de NS da Ajuda, och Etnografiska museet.
  • Guadalupe: Igreja Nossa Senhora da Guadalupe
  • Vitória: pittoresk by
FurnaExofre viladeluz

Naturen

  • Furna do Enxofre (Svavelgrottan), se den vänstra bilden ovan, är en unik geologisk företeelse. Det är en slocknad vulkan med en krater, där du kan gå ned hela vägen till botten. Ett torn med trappsteg inuti leder dig bekvämt till botten. Längst ner finns en vacker stor djup sjö fylld med kallt svavelsyrehaltigt vatten. Sjöns diameter är ca 130 meter och dess djup ca 15 meter. Öppningen i toppen av kratern är ganska liten, vilket gör besöket ännu mer spännande. Du kan köra med bil ända fram till kraterns ingång. Den bästa tiden för ett besök är mellan 11,00 AM till 14,00 PM.
  •  Furnas da Pombas, en konstig vulkanisk stenformation som befolkas av vilda duvor.
  •  Alla Fajas längs kusten erbjuder spektakulära vyer.
  •  Fyren på Carapachospetsen ger dig en underbar utsikt mot Terceira, São Jorge, Pico och Faial.
  • Praia Islet, helt täckt av vegetation och Baleia Islet, som naturligt formats som om en jätte val är förankrad längs kusten, är attraktiva och tjänar som skydd för de många sjöfåglarna.
  • De Carapacho Thermal Baths: I Carapacho finns hälsospaet Termas do Carapacho, som ger behandlingar med termalvatten, och hävdar att bota en del ben- och hudsjukdomar. Det är öppet från 1 Maj till 30 September.

© Azoresweb 2006