English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Festivaler

Med tanke på det portugisiska folkets starka katolska tro, är det knappast förvånande att de flesta av festligheterna på Azorerna är förknippade med religiösa högtider eller helgondagar. Några av festligheterna är unika för en av Azorernas öar, men de flesta firas på alla öarna med endast smärre skillnader i tekniker och former.

Uppkomsten av många av festligheterna var en gest av tacksamhet till ett skyddshelgon för befrielse från fara. Inte heller religiösa högtider är lugna tillfällen på Azorerna, de innehåller parader, mat, dans och även en unik Azorisk tjurfäktning med rep istället för svärd.
 

festival   festival

Helige Andens Festival

Den vanligaste festen är den Helige Andens Festival eller Festa dos Divino Espirito Santo. Denna festival firar den tredje personen i gudomen, och är några lyckliga fattiga personers dag eftersom de ska namnges kejsarinna eller kejsare för en dag. Kungligheterna kröns och eskorteras genom gatorna till den lokala kyrkan där en mässa hålls. De firande flyttar sedan till den lokala gemenskapssalen där en speciell måltid av "Helige Andes soppa" och sött bröd som kallas Pao Doce serveras. Festen följs av dans och allmän munterhet. Dessa festligheter hålls vanligtvis sju veckor efter påsk.

Sao Miguel

Den största religiösa festivalen på Azorerna är "Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres" (vilket betyder kristus mirakels festival). Denna festival äger rum den 5:e söndagen efter påsk, i staden Ponta Delgada. En staty av Kristus paraderas genom staden och sedan tillbaka till klostret i Esperança. Förutom de religiösa aspekterna av festligheterna, anordnas det gatustånd, en marknad och allmän munterhet.

Santa Maria

Maré do Agosto festivalen på Santa Maria är en av de mest kända festligheterna på Azorerna. Många kulturella aktiviteter, bland annat konserter, äga rum på den lilla ön Praia Formosa. Denna festival besöks normalt av välkända namn från den nationella och internationella musikvärlden och lockar tusentals ungdomar som under 23 och 26 augusti fylls med glädje och livlighet.

Den största festivalen i Santa Maria, med traditionella och religiösa egenskaper, äger rum på Vila do Porto den 15 augusti för att hedra deras skyddshelgon, Our Lady of Assention.

Terceira

Saint Johnfestivalerna är mer kända hos folket i Terceiras som Sanjoaninas. Denna grupp högtidsdagar inträffar mellan 21 juni och 30 juni och är tänkt att hedra skyddshelgonet på ön Terceira, Saint John. Festligheterna är baserade i staden Angra do Heroisimo. Varje dag anordnas triumferande marscher, dekorerade bilar, och parader rika på folklore och etnisk betoning som skildrar den glädje och entusiasm för att leva som finns av folket i Azorerna.

Danças de Carnival är grupper av människor som utför komedier och dansrutiner på trettio teatrar på ön. Nästan hela befolkningen på ön fyller upp sittplatserna.

Sao Jorge

Den kulturella Veckan Velas är den mest populära händelsen på ön Sao Jorge. Denna fest äger rum under första veckan i juli varje år. Konferenser och tal från personer som är väl kända i São Jorge och Azorerna i allmänhet håller på under hela veckan. Det anordnas konserter både av lokala konstnärer och konstnärer från fastlandet. Det finns en tjurfäktningsfestival och Horta - Velas – Horta regattan som lockar dussintals båtar.

Förutom dessa och andra festligheter som kan vara specifika för en eller flera olika öar, firas de vanliga religiösa och politiska helgdagarna såsom nyårsdagen, påsk, jul dag, Portugals nationaldag och självständighetsdagen.

Pico

På Pico sker festivaler i São Roque do Pico den sista veckan i juni månad med musikaliska konserter, kulturella aktiviteter och utställningar. Dessa festligheter lockar tusentals från Portugal och andra delar av världen, under den sista veckan i juni. Det anordnas många musikaliska konserter, utställningar och andra kulturella aktiviteter.

Faial

Havsveckan hålls varje år på Faial under augusti. Många havsrelaterade festligheter äger rum, och tusentals besökare från det portugisiska fastlandet kommer att delta i de musikaliska och kulturella aktiviteterna. Under Havsveckan kommer musiker från andra öar och från Portugals fastland närvara för att delta i kulturella evenemang, festspel och andra festliga uppträdanden baserade på folkets etniska bakgrund och historia.

Flores

Under en period på två dagar med start den första söndagen i augusti, anordnas Santa Cruz festival Flores. Under denna festival finns det många bågar med blommor som dekorerar gatorna och skapar en fantastisk atmosfär av färg och glädje. Med förekomsten av kronor från de 27 Helige Ande- helgedomarna på ön, anses det vara den största festivalen på Azorerna för att hedra den Helige Ande.

Folares festival på påsken och processionerna av Lord of the Paces, på långfredagen, görs med stor entusiasm av alla församlingar. Den är förenad med Sanjoaninas Festival i Santa Cruz, som lockar många utomstående och invandrare från andra öar, men också från andra delar av världen. The Lady of Flores Festival, som äger rum i Matoskapellet, är den festival med fest deltagare på alla öarna. Slutligen har vi emigrantfestivalen i Lajes das Flores, som äger rum den andra helgen i juni.

Helgdagar

1 januari nyårsdagen, 2: a april (långfredagen), 4: e april (påskdagen), 25 april (frihetsdagen), 1: a maj (Labor Day), 24 maj (autonomitetsdagen), 10 juni (nationaldagen i Portugal), 3 juni (Corpus Christi), 15 augusti (Marie himmelsfärd), 5 oktober (implantation av republiken), 1 november (Alla helgons dag), 1: a december (Självständighetsdagen), 8 december (Högtid för obefläckade avelsen), 25 december (Juldagen). Följande datum är valfria helgdagar: Fettisdagen (februari eller mars). Utöver dessa finns det flera lokala helgdagar.

Nedan är några av de festivaler som sker under hela året på Azorerna:

Sao Miguel

Festa Sr dos Enfermos - hålls den första söndagen efter påsk. Denna festival har en procession över azaleatäckta gator i Furnas
Festa Sr Santa Cristo dos Milagres - hålls den femte söndagen efter påsksöndagen i Ponta Delgada.

Festa de S. Joao da Vila - hålls 23 juni i Vila Franca.
Cavalhadas de S. Pedro - hålls 28 juni i Riberia Grande.
Semana do Chicharro - hålls mitten av juli i Ribeira Quente.
   
Terceira

Sao Joaninas - hålls under den tredje veckan i juni. Den här festivalen har ett antal processioner.
Tourada en Corda (driften av tjurar) - touradasäsongen varar från 1 maj till 30 september och sker dagligen under säsongen.
Festas de Praia de Vitoria - den här festivalen hålls under andra veckan i augusti, och en av höjdpunkterna är en matmarknad.
Angrajazz - äger rum under första helgen i oktober, Angrajazz är en jazz festival som hålls i Angra do Heroísmo.
Ramo Grande Festival - som hålls i slutet av oktober och början av november. Denna festival har framträdanden av världsmusik.

Sao Jorge

Espirito Santa - hålls sju veckor efter påsk
Kulturell vecka - äger rum under första veckan i juli i Velas.
Juli Festival - är en musikfestival som hålls under den sista veckan i juli i Calheta.

Pico

Espirito Santa - hålls sju veckor efter påsk
Cais de Agosto - beroende på kalendern är detta en musikfestival som hålls sista helgen i juli eller första helgen i augusti i S. Roque.
Festa dos Senhor Bom Jesus Milagroso - hålls den första veckan i augusti i Sao Mateus.
Semana dos Baleeiros - denna religiösa och musikaliska festival hålls den sista veckan i augusti i Lajes.

Faial

Semana do Mar (Havsveckan) - hålls varje år i augusti. Denna händelse inkluderar ett antal havsrelaterade aktiviteter, inklusive vattensporter och kulturevenemang.

Graciosa

Espirito Santa - hålls sju veckor efter påsk.
Festa de Santa Cristo - som hålls i början av augusti, inkluderar båtracing, tjurfäktning och andra evenemang.

Flores

Festa de S. Joao - hålls den sista veckan i juni i Santa Cruz.
Festa gör Emigrante - denna kultur- och musikfestival hålls i mitten av juli i Lajes.

Santa Maria

Festas de Santo Antonio - som hålls den andra veckan i juni i Santo Espirito
Festas de S. Joao - som hålls 23 juni i Vila do Porto
Festas N. Sra. da Assuncao - som hålls 15 augusti i Vila do Porto.
Festas Mare de Agosto - denna musikfestival hålls den tredje veckan i augusti Praia Formosa.

 

 

 

© Azoresweb 2006