English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Faial

Faial är en del av den centrala gruppen på Azorerna med en yta på cirka 67 kvadrat miles (173 km2). Faial har cirka 15,000 invånare. Ön är också känd som Ilha Azul (Blå Ön), på grund av de hortensia som blommar under sommarmånaderna. Faial är kuperat, det högsta berget, Cabeço Gordo Caldera, är 1,043 meter högt och den inre kratern är 2 km bred och 500 meter djup. Den djupaste delen av kratern är fylld av en sjö.

Tillsammans med de andra av Azorernas öar är Faial av vulkaniskt ursprung och ligger nära den tektoniska klyftan mellan de europeiska och amerikanska plattorna. I själva verket kan ön anses vara den västligaste punkten i Europa (de två öarna väster om Faial, Pico och Corvo är faktiskt redan på den amerikanska plattan). Relativt liten i storlek så domineras centrum av ön av Cabeço Gordo och Caldeira. Mellan 1957-1958 fick vulkanen dos Capelinhos, som ligger i västra delen av ön, ett utbrott i mer än ett år. På grund av detta utbrott på ön ökade Faials storlek med 2,4 km ²

horta faial

Horta, säte för den enda kommunen i Faial, är en av de livligaste och mest iögonfallande städerna på Azorerna. Den har en underbar utsikt över ön Pico, och ibland över São Jorge. Den innehåller en stor arkitektonisk rikedom vilket visas i dess byggnader och monument. Hamnen är i allmänhet fylld med färgglada båtar som stannar här under resan över Nordatlanten. Havsväggen är av särskilt intresse eftersom den är täckt med hundratals målningar och budskap lämnade av havsresenärer som stannat i hamnen. Detta skapar en livlig atmosfär som karaktäriserar Horta.

Fram tills för några år sedan kunde man räkna båtarna på handens fingrar och deras ankomst var en stor händelse. Nu finns det hundratals båtar som stannar på Horta vid den obligatoriska anhalten för kryssningar på Atlanten eller en punkt på en triangel som slutar vid kusterna i Amerika eller Europa. Kända namn i seglingsbranschen (som Joshua Slocum, den första ensamma navigatören som seglade jorden runt, Tabarly, Sir Francis Chichester, Malinovskij och Fougeron) har förankrat sina båtar i hamnens blå vatten på sina historiska resor. Och Horta har varit i ankomst- eller avgångshamn för internationella regattor.

Den södra kusten visar upp ett härligt panorama. Varadouro, södra spa regionen domineras av en attraktiv bukt och de svarta klipporna Castelo Branco (Mouro). Varadouro spat, och dess hypersalta vatten med en temperatur på 35,5 º C (96 º F) finns tillgängliga för strandbesökare som reser till havssnidade pooler för att fräscha upp sig. Castelo Branco och Feteria markerar den karga kusten och betesmarkerna nära staden Horta. Lajinha och Ponta Furada är ett område med grottor och konstiga lavavalv som bildats under öns tillkomst.

Det interiöra landskapet är annorlunda. På Monte Carneiro (med utsikt över staden) finns en punkt från vilken man har en fantastisk utsikt, i synnerhet i Vale dos Flamengos på grund av dess planteringar, blommor och stugor. Andra platser av intresse kantas av hortensia och rustika skogar till platser av stort intresse: Largo Jaime de Melo, Riberia do Cabo, Riberia Funda, etc.

Havet och vattensporter är attraktionerna i Faial för dem som vill ha en semester fylld med intensitet. Hortabukten och Faial-Pico kanalen är privilegierade områden för att öva segling, vindsurfing och rodd. De indragna kusterna, de vulkaniska bottnarna och den rika flora och faunan ger dykare timmar av nöje. Men det är segling som bäst definierar dess kall som en ö som lever för havet.

Faials höjdpunkter

Byar och kultur

 • Horta, huvudstad och attraktiv hamn: Igreja de Nossa Senhora da Conceicao, Palacio do Colegio, Igreja Matriz gör Santissimo Salvador, Colegio dos Jesuitas, Museu da Horta, Covento de Sao Francisco, Monte Carneiro, Forte de Santa Cruz, Peter Sport Café , Museu de Scrimshaw
 • Feteira: Costa da Feteira, Igreja gör Divino Espirito Santo, den imperios
 • Varadouro: litet termalbad, Capela da Senhora das Dores, Ermida de Nossa Senhora da Saude, naturpooler
 • Flamengos: Igreja de Nossa Senhora da Luz, botaniska trädgården.
faial by night Capelinhos Volcano

Naturen

 • Caldeira - i mitten av ön ligger en enorm krater med 6560 meter (2 km) i diameter och 1300 fot (400 m) djup. Detta område är ett skyddat naturområde
 • Cabecao Gordo - Högsta punkt på Faial med 3400 fot (1040 meter).
 • Ponta dos Capilinhos - den nyaste delen av ön på grund av vulkanens utbrott, med kontrasterande svarta lavafält nära det blå havet. På "Capelinhos" muséet (Nucleo Museologico dos Capelinhos) nära området i staden Capelo, presenteras denna historiska händelse.
 • Parque Florestal do Capelo: Park
 • Mirante da Estrada da Caldeira: trevlig utsiktsplats i närheten av Flamengos med utsikt över Flamengosdalen.
 • Baia da Ribeira das Cabras: trevlig svart sandstrand
 • Praia do Almoxarife – sand- och stenstrand med en camping.
  Havets vecka
horta faial
Varje år, från den första till den andra söndagen i augusti anordnar Horta havets vecka. Hamnen är full av segelfartyg med sina färgglada segel och flaggor. Staden domineras av glad musik med band och grupper av stränginstrument, de sjunger och dansar folkmusik i grupp, livliga välgörenhetsmarknader, konst- och hantverksutställningar. Festivalen är tillägnad havet, och på dess vatten finns en regatta i Faial-Pico kanalen. Förutom regattan anordnas tävlingar i segling, vindsurfing, bad och fiske, samt vattenlekar för ungdomar. 

© Azoresweb 2006