English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Dykning

Dykning på Azorerna har fördelen med blandningen av ett subtropiskt klimat och Mexikanska golfströmmen, vilket innebär mer än bara en typ av marina arter som man ibland till och med kan se under samma dykning. Du kommer att kunna se kust- och oceanisk vegetation nära öarna.

Några av fördelarna med dykning på ett ställe som São Miguel på Azorerna är liten gruppstorlek. Även om det är ett kommersiellt dyk, så hålls grupperna i en storlek på mellan en och fem personer och har lokala guider som ofta är biologer.

Dykning på Azorerna är bäst under månaderna juni till november, men du kan faktiskt dyka året runt i dessa vatten. God sikt är nästan alltid givet, och vattentemperaturen gör dyket ännu mer till en oförglömlig upplevelse. Sikten kan vara upp till 60 meter en bra dag.

Om du föredrar snorkla eller om du bara vill prova dykning för första gången, kan du hitta utrustning, lärare och turer för det också. Vid dykningscentret i São Miguel, kan du inte bara ordna en dykningstur för så lite som 30 euro, men för icke-dykarna i din grupp kan också hitta massor av aktiviteter att njuta av.

korall manta

Pico och São Jorge har så många underbara dykplatser att dykningsarrangörer från hela världen arrangerar turer här. Förhållandena och sannolikheten är så bra här att de flesta dykbåtsarrangörer faktiskt kan att garantera ett möte med de stora atlantiska fiskarna. De kommer alltid lova att visa lavaformationer under vatten, vilka är resultatet av vulkaniska flöden i det förflutna.

Dykare kommer ofta se stim av makrill, barracudor, gulfenad tonfisk och tryckarfiskar. Vanliga stingrockor blir enormt stora i dessa vatten. Även stora rockor påträffas ibland. Små havsdjur som havsspindlar, sjöborrar, rörmaskar, bläckfisk, muränor och humrar gömmer sig i de små undervattensfarkostformationerna.

Nattdyk är speciellt spektakulära, eftersom självlysande plankton kan ge en spännande glöd under vissa tider på året. Räkor i stora stim i regnbågens färger och nakensnäckor och anemoner bidrar också med färg.

Runt ön Santa Maria finns det över 55 dykplatser med grottor samt väggar, plattformar och djuphavsberg nära ön. Återigen är den enorma variationen av arter inom ett mycket kort avstånd en dykares dröm. Vissa speciella typ av dyk anordnas av några charterbolag, såsom bogserade dyk, scooterdyk och blåhavsdyk.

Ungefär 20 miles utanför ön Santa Maria finns möjlighet till två speciella dyk för erfarna dykare och endast under goda förhållanden. Dollabarat är ett djuphavsberg som stiger från flera hundra meter till endast 4 meter. Hajar finns ofta i detta område. Baixa Ambrosia är ett djuphavsberg på 42 meter.

Många av dykföretagen kan ordna snorkelturer för dem som är icke-dykare. Dykning på Azorerna är ett bra sätt att simma med sköldpaddor och dykande fåglar, för att hitta svarta koraller, mjuka koraller och många andra vackra arter.

Förteckning över dykcenter/företag

Terceira

Faial

Graciosa

Flores

Santa Maria

São Jorge

São Miguel

Pico

© Azoresweb 2006