English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Duiken

Wanneer men zegt dat de eilanden van de Azoren nog moeten worden ontdekt, dan is het dat absoluut van de toepassing op de onderwaterwereld. De beeldschone diepe oceaan met milde watertemperaturen, vulkanische landschappen met fantastische welvingen, grotten, wrakken en rijke onderwaterflora en fauna, maakt duiken op de Azoren tot een onvergetelijke ervaring.

De thermische velden als gevolg van de vulkanische oorsprong van de eilanden is één van de meest spectaculaire van alle onderwaterlandschappen. Het hete water barst uit openingen in de rotsen, een beetje zoals de hete bronnen op het land. 

coral manta

Er zijn veel goed duikplekken te vinden op de Azoren. De Azoren zijn dan ook een ideale bestemming voor een duikvakantie. Flores of Graciosa zijn goede eilanden om te beginnen.  Op Terceira zijn het Ilhéu das Cabras en de Cemitério das Âncoras (Begraafplaats van Ankers) prachtige plekken om te duiken. In de centrale groep eilanden, tussen Faial en Pico, is Baixa do Canal een prima duikplek. Op São Miguel hebben Galera, het eilandje van Vila Franca, Mosteiros en de wateren van Feteiras allen een spectaculaire onderwaterwereld.

Er is een enorme hoeveelheid aan grote, kleurrijke zeedieren rond de kusten van de Azoren. Hieronder is staat een lijst met veelvoorkomende soorten:

Voor de kust
Tandbaars, barracuda’s, sardienen, octopus, roggen, slakken, koralen

Grotten
Garnalen, rivierkreeften, octopus, slakken, sponsen, roggen

Zee
Dolfijnen, haaien, roggen (mantaroggen) en schildpadden.

Duikcentra/ bedrijven

Faial

Graciosa

Flores

Santa Maria

São Jorge

São Miguel

Pico

Terceira

Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006