English

 

 

Portuguesa

 

 

sveriges flagga

 

Naar Madeira

ad

ad

 

 

 

Corvo

Corvo (eiland van de kraai) is het kleinste en meest noordelijke eiland van de Azoren. Het heeft een oppervlakte van slechts 17,45 km2 en heeft 425 inwoners. Er is één kleine stad genaamd Vila Nova do Corvo met smalle straten en charmante gebouwen. Vanaf Flores kunt u naar Corvo reizen met het vliegtuig, of een boot  die twee keer per dag vanuit Santa Cruz vertrekt (ongeveer 75 minuten).

Het landschap bevat heuvels met bossen aan het oosten en rotsachtige richels aan het westen en het noorden. De stad is gevestigd in het zuidwestelijke deel van het eiland. Het hoogste punt in Corvo is Mont Grosso, 770 m. Het eiland is gevormd door de instorting van een vulkaan, die een caldera vormt. De caldera (Caldeirão), is 300 m diep en heeft een doorsnede van 3,7 km. Er is een weg die tot de bovenkant van de vulkaan leidt en alleen zichtbaar is met helder weer slechts. Het is een mooie route (ongeveer 2-3 uur) over deze geasfalteerde weg.

caldeira

 

Corvo Hoogtepunten

Cultuur

  • Kleine windmolens. De windmolens zijn gebouwd van zwarte steen en hebben een ingenieus mechanisme waarmee de koepel draait zodat zijn driehoekige zeilen constant in de wind zijn. De windmolens van Corvo verschillen van windmolens op de andere eilanden, en zijn meer zoals die op het Portugese continent. Een reeks kleine windmolens kan gevonden worden langs de kust.
  • Ambachten. Het kleinste eiland van de Archipel van de Azoren is rijk aan ambachten. Kenmerkend onderdeel zijn de traditionele wollen hoeden en bonnetten, met de typische kleur donkerblauwe kleur met witte streep.
  • Kerk Igreja de Nossa Senhora Dos Milagres (Kerk van de Mirakelen naar de patroonheilige van het eiland) werd gebouwd tijdens de 16de eeuw gebruik makend het Vlaamse ontwerp van `Malines.

 windmills

Natuur

  • Caldeirao - gelegen aan Monte Grosso, de krater van de vulkaan die de oorsprong vormde het eiland. Op de bodem van de krater liggen twee meren met tal van uiterst kleine eilandjes.
  • In het Zuidwesten verrijzen twee ongebruikelijke rotsformaties van basaltrotsen die Cavaleiro en Marco worden genoemd.
Reisaanbod Azoren:
 
Advertenties Google:

© Azoresweb 2006