English

 

 

Nederlands

 

 

Portuguesa

 

 Logotyp 120x60 ad

ad

HomeAway.com, Vacations with more room.

 

 

 

Aktiva Azorerna

Det finns många skäl att besöka Azorerna. Den underbara klimatet är bara ett exempel. En medeltemperatur på F 63 grader året runt betyder att det är nästan omöjligt att råka ut för en obehaglig dag. Det betyder också att det finns så många aktiva rekreationsmöjligheter på Azorerna att du kan ha problem få in dem i ditt schema under en kort semester.

Azorerna är inte en plats att besöka om man vill stanna på samma ställe. Bara ett fåtal av de aktiviteter som många människor tycker om när de besöker öarna inkluderar promenadturer. Bokstavligen dussintals guidade och självständiga turer publiceras i olika guideböcker om öarna. Du kan planera på att gå upp till toppen av det högsta berget på ön Pico eller promenera genom vinodlingarna på flera av öarna såsom Pico där vinet som görs på det traditionella sättet har gjort den här ön till ett av Unescos världsarv. Turer besöker platserna för mullrande vulkaner och tidigare ångande heta vattenfall. Du kan gå hela vägen runt några av de mindre öarna om du verkligen är äventyrlig.

paragliding surfing

Om du besöker Azorerna under sommaren, hittar du över femtio underbara dykplatser runt öarna. Du kan utforska undervattensberg, diken och grottor. På grund av golfströmmen har öarna många olika arter, vilket gör skärgården en av de bästa dykplatserna i hela världen. Om du vill prova vrakdykning, finns det även många av dem i Azorernas vatten.

Många människor besöker Azorerna för möjligheten att upptäcka några nya fågelarter. Öarna kan ha fått sitt namn av duvhöken, men denna fågelart bor inte på Azorerna. Det var förmodligen ett misstag som gjordes i förväxlingen av två arter, förmodligen var fågeln som siktades Buteo buteo, den lokala ormvråken. Fågeln på Azorernas flagga ser inte heller ut som en duvhök, men var avsedd att representera den.

Azorernas hav ger idealiska förutsättningar för segling, surfing, vindsurfing eller vattenskidor. Båtturer, med motor eller segel, är en speciell attraktion. Du kan även hyra utrustning för surfing, vindsurfing och bodyboarding.

Kontrollera dina surfplatser 1
Kontrollera dina surfplatser 2

Du kanske vill besöka öarna för golf. Tre fina golfbanor finns på öarna. De är unika nog att vara utmanande och har vacker utsikt över träd, ängar och Azorernas blå vatten. Rabatt på golfpaket finns tillgängligt för besökare och om du spelar på en av de lokala klubbarna kommer de att få dig att känna dig som en medlem.

Med uppmuntran till aktivt deltagande i olika nöjen av de bofasta är det knappast förvånande att de som besöker Azorerna uppmuntras att delta i sådana sysselsättningar som bergsklättring och firning, parasailing, valskådning och grottforskning. Särskilt fascinerande är chansen att utforska lavagrottor och rör genom vilka lava flödade under tidigare vulkanutbrott.

Fiske, både insjöfiske och havsfiske, är en favoritturistattraktion på Azorerna, ett flertal charterföretag verkar i vattnen kring och mellan öarna. Segling har ännu inte blivit allmänt känt nog för att locka horder av seglare. Fyra huvudsakliga djupvattenshamnar med moderna marinor och dockningsfaciliteter gör Azorerna en ännu oupptäckt seglingsdröm. På två av öarna är hästar tillgängliga för njutbar ridning.

Aktiv guide på våra gula sidor

 

 

 

 

 

 

© Azoresweb 2006